1. Nekaj o meni

Vzdevek Vasuna se mi je utrnil na začetku aprila 2016. Duhovni pomen tega spontano posredovanega imena je “tisti, ki se ukvarja z elementali/ petimi elementi”. Hkrati vas opozarja, da moj ego na tej poti sicer še ni dovolj uravnovešen. Verjetno -vsaj upam tako- se bo ime bloga v prihodnosti zato še spremenilo ali pa bo nadomeščen z novimi sredstvi internetne komunikacije. Blog je simbolno spočet v energijah vstopanja skozi prvi, temeljni portal elementalov.

Vasunin blog se ukvarja predvsem z nekaterimi področji kitajske metafizike. Z njo sem se srečal že v študijskih letih, ko sem po knjigi Mantaka Chie treniral notranji smehljaj. Kasneje sem vadil več zvrsti qigonga in nato po izbruhu zdravstvenih težav pri mojstrici Lei Zgonik Cestnik pričel obiskovati tretmane iz Life Technology, kakor je tedaj svoj sistem imenovala njena mojstrica Aiping Wang. Čeprav ta sistem vsebuje mnoge sodobne prijeme, je v Slovenijo prinesel nekaj qigong tehnik in veliko zanimanje za “kitajske” meridijane, feng shui in bazi. Z bazijem oziroma štirimi stebri usode sem se srečal že leta 2004 in v njih stalno odkrivam novo znanje. V zadnjem času sem pričel preučevati tudi določne pristope v yi jingu in feng shuiju.

Od leta 2012 dnevno vadim “svojo” obliko qigonga. Ta qigong si lahko prilaščam samo pogojno, ker je način njegovega nastajanja plod nenadnih prebliskov, poslanih iz nevidnega sveta. Vsaj v mojem primeru ne gre za qigong nenadnih čudežev in razsvetljenja, kljub temu pa mi je ta vadba pomagala prebroditi leta 2011-2015, ko je po sistemu štirih stebrov usode moj splošni energijski vzorec dosegel svoj minimum. Ta minimum je bil najbolj izrazit v letih 2013 in 2015. Prvega minimuma v letu 2013 kljub vadbi qigonga nisem uspel prebroditi sam in sem proti koncu leta prišel po dodatno pomoč oziroma na rehabilitacijo k mojstrici Lei Zgonik Cestnik. Leto drugega minumuma 2015 sem uspel predelati dokaj samostojno, tako da sem po izkušnjah iz treninga pri mojstrici Lei vadbi qigonga dodal sproščanje brez misli ob notranjem smehljaju, vendar vedno z neko prošnjo ali namero. Potrditev take formule pri sproščanju brez misli sem nato našel tudi v knjigi mojstra Erica Pearla in predvsem v knjigah mojstra Franka Kinslowa.

Prej omenjeni qigong je nastal precej spontano in je avtomatično zajel zaporedje petih elementov glede na strani neba. V prvem letu vadbe tega qigonga sem zdaj v stanju sproščenosti in zdaj v stanju miselnega raziskovanja odkril tudi ogromno znanja o mantrah. V kombinaciji s feng shuijem in številčnimi nizi sem na tej podlagi prišel do zanimivih utrinkov o duhovni strukturi stvarstva in moje povezanosti s prabožansko silo, ki jo v Indiji imenujejo Šiva, na Kitajskem pa Lingbao Tianzun. Trenutno ne vem ali bo pridobljeno znanje o mantrah in številih v prihodnosti služilo še kakemu drugemu namenu.

Qigong je že v letu 2013 dosegel dokaj ustaljeno obliko. Konec leta 2015 sem ob branju knjige Tesla metamorfoza zdravja mojstrice Anje Petrović in dodatnih informacijah o njenem sistemu presenečen odkril, da sem z njim vsa ta leta povsem nevede in spontano spodbujal vsaj tri od štirih glavnih aktivacijskih aksiatonalnih linij, ki jih na sicer bistveno bolj intenzivni ravni uporabljata ponovna povezava mojstra Erica Pearla in svetlobno telo Tesla metamorfoze. S temi aktivacijskimi linijami dosegamo aksiatonalno poravnavo, to je našo poravnanost z vesoljem in planetom Zemlja. Obstajajo tudi drugi qigong sistemi, ki omogočajo spodbujanje aksiatonalne poravnave in enega od teh sistemov – Zhineng qigong- sta v Slovenijo pripeljala prav znanca, s katerima sem se srečal pri treningu v Life Technology. Odkril sem tudi energijsko povezavo med temi aktivacijskimi aksiatonalnimi linijami in “Tremi izjemnimi božanstvi” (sanqi), konceptom, ki se uporablja v baziju in v sistemu qimen dunjia.

Na svoje presenečenje sem ugotovil tudi to, da duhovna struktura stvarstva, kot jo opazujem skozi številčne nize in feng shui, metaforično prikazuje obstoj nevidnega sveta, kot ga opisujejo nekatere daoistične tradicije, pa tudi opisi mojstrice Chang oziroma “njenega” angela Lao May. Prikazuje tudi obstoj linearnega, piramidnega, sfernega in spiralnega mišljenja kot so opredeljeni v Estelinem sporočilu v knjigi Tesla metamorfoza zdravja. Po navedbi iz knjige naj bi bilo to sporočilo kanalizirano s strani nezemeljskega bitja Estele. Številčni nizi prav tako potrjujejo obstoj treh glavnih centrov za aktiviranje nebeškega krogotoka (prednjega zgornjega dan tiana, prednjega srednjega dan tiana, zadnjega spodnjega dan tiana) in še četrtega centra, kjer je duševna realnost najbolj skoncentrirana (konec možganov in začetek vratu), torej štirih centrov (“točk”), ki jih prav tako omenja Estelino sporočilo.

Nahajam se na zanimivi duhovni poti, kjer moja slika postaja čedalje jasnejša in bolj zaokrožena. Zrno se ločuje od plevela. In vendar – koliko tega je potrebno še postoriti. Na prvem portalu smo vedno povabljeni k uravnovešanju svojega ega. 1.000 x hvala za vse duhovne utrinke in 1.000.000 x hvala tudi za vso nadaljnjo pot. Naj bo blagoslov razširjen na vse nas!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s